Penev torna per a marcar un gol al Teatre Micalet del 26 al 29 de maig en quatre úniques funcions. Una oportunitat per veure aquest muntatge escrit per Xavo Giménez i protagonitzat per ell mateix junt amb l’actor Carles Sanjaime i que va ser finalista com a espectacle revelació al Premis Max d’enguany. Ara, després del seu èxit de gira a llocs com la Sala Cuarta Pared de Madrid , la Sala Becket de Barcelona o el Teatre Echegaray de Málaga, arriba a València avalat per la crítica, el públic, el Premi al millor espectacle en la Feria Internacional de Huesca i el Premi del Jurat Festival Escènia 2015.

Penev és una obra sobre persones de segona mà, usades, cansades. Sobre ànimes de dol. En Penev es parla del passat somniat, d’un guateque, dels Spotniks, de Fraçoise Hardy, d’una vorera traïdora, de Penev, d’Arias, de Belodedici… Es parla de futbol i de teatre. Carles Sanjaime i Xavo Giménez són Antonio i Javier per dedicar-li un serè crit a la afició i un nou alé a l’ angoixada platea. «Una obra de futbol per als que odien el teatre i una obra de teatre per als que odien el futbol», així és com ho defineix l’autor del muntatge, Xavo Giménez.

L’espectacle naix de la desídia i l’esperança frustrada. Penev parla del gol anul·lat i del partit trampa. Lubo Penev va ser un mític jugador del València dels anys noranta que també va recalar a les files de l’Atlètic de Madrid. Aquell búlgar que feia mossegar la pols als defenses centrals i va fer somiar a la graderia amb que algun dia arribaria una extraviada i justa recompensa. Mai va arribar. Mai arribarà. Per això Penev és un text proper ple d’esperances i desil·lusions.

Una obra de la que la crítica ha dit:

«Una xicoteta obra mestra d’incalculable bellesa» N. Diago, cartelera Turia
«Amargura i lucidesa» J.L. Sirera, revista Saó
«Derroche interpretativo» R. Rodríguez, revista Verlanga

«Tendre i explosiu» R. Lisart, Episkènion
«Un gol que traspassa el cor» Gabi Ochoa i Maribel Bayona, el punto G

Funcions del 26 al 29 de maig:

Dijous i divendres a les 20:30 h

Dissabte i diumenge a les 20:00 h

Puedes seguirnos en Twitter: @ValenciaCulture

Síguenos en Facebook: Valencia Culture Magazine

Deja una respuesta